top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Saunová kosmetika: jak vybrat tu správnou a poskytnout pokožce luxusní péči




Saunování nabízí skvělý způsob relaxace. Kromě toho přináší také celou řadu benefitů pro vaše zdraví. Jedním z nich je i zlepšení stavu vaší pokožky. Saunování v kombinaci se správnou a kvalitní kosmetikou může vaši pokožku oživit a rozzářit. Jak ale vybrat tu správnou saunovou kosmetiku, která vaší pokožce dodá to nejlepší? Pojďme se na to podívat.


Sauna vs. kůže

V teplém prostředí sauny se zvyšuje prokrvení pokožky, což napomáhá její očistě a regeneraci. Saunování může být pro naši kůži blahodárné, ale může také způsobit její vysoušení. Proto je důležité zahrnout do vaší saunové rutiny kvalitní kosmetické produkty, které ji hydratují a vyživují.


Peeling, nezbytný společník vaší saunové rutiny

Peeling je základním krokem v péči o pokožku během saunování. Pomáhá odstranit odumřelé buňky a vyrovnat tón pleti. Ideální je vybrat peeling s přírodními složkami, jako je mořská sůl nebo třtinový cukr. Peeling by měl být doplněný o zvláčňující a vyživující složky, jako je med nebo olej. Peeling můžete použít v klasické sauně nebo parní lázni. Nanášejte ho krouživými pohyby od nohou směrem nahoru a nechte ho působit po celou dobu vašeho pobytu v sauně. Zbytky peelingu poté smyjte ve sprše.





Oživte vaši pokožku

V sauně je hydratace klíčová. K dosažení zvláčněné a regenerované pleti jsou ideální speciální krémy, které obsahují živiny a přírodní složky jako med nebo glycerín.

Aplikujte krémy přímo v sauně, kde otevřené póry umožňují hlubší pronikání živin do pokožky, podporují regeneraci a zabraňují vysoušení kůže. Při výběru krému se zaměřte na produkty s přírodními složkami, které udržují pokožku měkkou a pružnou.

Tato péče nejen zabraňuje vysoušení, ale také zanechává pokožku zářivou a sametově hebkou po každé návštěvě sauny.


Aromaterapie: obohaťte svůj saunový zážitek

Aromaterapie v sauně může poskytnout nejen relaxaci, ale také zlepšení celkového zdraví. Správně vybrané esence mohou podpořit uvolnění mysli, osvěžení nebo dokonce pomoci uvolnit dýchací cesty.

Citrusové éterické oleje vám mohou dodat energii a osvěžení, zatímco levandulové oleje mohou pomoci uvolnit napětí a podpořit relaxaci. Pro ty, kteří hledají úlevu pro dýchací cesty, mohou být vhodné esence jako eukalyptus nebo máta.

Experimentujte s různými vůněmi a najděte tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám,

a udělejte z aromaterapie součást vašeho saunového rituálu.







Jak se po saunování sprchovat

Po saunování je důležité zachovat přirozenou rovnováhu a ochranné vlastnosti pokožky. Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je opláchnout tělo pouze vodou. Tím se zachová přirozený ochranný filtr kůže, který může být narušen použitím silných mýdel nebo sprchových gelů.

Pokud chcete při sprchování přeci jen kosmetické přípravky použít, doporučujeme volit produkty, které jsou vyrobeny z kvalitních přírodních složek. Tyto produkty neobsahují nežádoucí chemikálie, které by mohly pokožku podráždit nebo vysušit. Místo toho poskytují pokožce nezbytnou výživu a hydrataci, aniž by narušily její přirozenou rovnováhu.




Při výběru saunové kosmetiky je důležité zvolit kvalitní přírodní produkty. Vaše pokožka je po sauně připravena vstřebat maximum látek z kosmetiky, takže je důležité vyhnout se nežádoucí chemii, která je v některých kosmetických přípravcích obsažena.


462 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page