top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Proč chodit do sauny i v létě


Možná jste si mysleli, že letní saunování nepřináší žádné benefity. Opak je pravdou. Pobyt v sauně v letních měsících má pro lidské tělo blahodárné účinky, obzvlášť pokud ji navštěvujete pravidelně. Přečtěte si, proč byste neměli letní saunování vynechat.


Budete lépe zvládat teplotní výkyvy

Jedním z hlavních argumentů pro letní saunování je zlepšení schopnosti těla přizpůsobit se horku i teplotním výkyvům. V létě totiž často čelíme nejen úmorným parnům, ale i častým změnám teploty, zejména když přecházíme z horka do klimatizovaných prostor. Saunování v létě pomáhá stabilizovat termoregulaci našeho těla, to vede k lepšímu zvládání teplotních změn i nižšímu pocení.


Hydratace a regenerace kůže

Letní saunování má také blahodárný vliv na vaši kůži. Při pravidelném saunování se pokožka zpevňuje, což oceníte hlavně v případě, když jste náchylní ke spálení.







Letní sporty bez zranění

Sauna má blahodárné účinky na celý pohybový aparát. Namožené svaly i bolavé klouby, s tím vším vám pravidelné saunování pomůže a vy se budete moci věnovat (nejen) letním sportům opravdu naplno.





Nastartujte imunitní systém

I v létě je naše tělo náchylné k nemocem. V letních měsících dostává naše imunita zabrat především prudkým kolísáním teplot, nebo pobytem v klimatizovaných prostorech. Pravidelné návštěvy sauny podpoří váš imunitní systém a vaše tělo si s případným nachlazením poradí levou zadní.


Forma do plavek

Saunování vám pomůže i s formou do plavek. Během pobytu v sauně totiž dochází k rychlejšímu spalování tuků a za půl hodinu v sauně můžete spálit až 600 kcal, což odpovídá hodinovému aeorbnímu cvičení. Při vysokých teplotách vzduchu dochází v lidském organismu k procesu, který vede k rozpouštění tuků. Může za to vyšší srdeční tepová frekvence a zrychlený krevní oběh.

Saunování má také pozitivní vliv na boj s celulitidou, což je další příjemný benefit pravidelného pobytu v sauně.




Sauna v létě je skvělým způsobem, jak si užít letní období a současně pečovat o své zdraví, neváhejte a dopřejte si pořádný odpočinek a regeneraci. Vaše tělo vám poděkuje.



276 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page