top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Saunování jako ozdravný rituál: 5 důvodů, proč ho zařadit do svého životního stylu.


Saunování se stalo oblíbeným rituálem pro miliony lidí po celém světě. Stále širší publikum si získává i v České republice. Pokud jste ale ještě kouzlu saunování nepropadli naplno, přinášíme vám několik důvodů, proč je dobré saunování začlenit aspoň jednou měsíčně do vašeho životního stylu.


Uvolňuje stres a zbavuje napětí

Saunování dokáže uvolnit napětí a snížit hladinu stresových hormonů v těle. Blahodárný vliv na psychiku má i klidné a tiché prostředí sauny, které přímo vybízí k tomu na nic nemyslet a jen si užívat přítomný okamžik.

Saunování také výrazně napomáhá kvalitnějšímu spánku. Pobyt v sauně má pozitivní vliv na produkci melatoninu, který pomáhá udržovat zdravý spánek. Díky melatoninu rychleji usínáme, lépe spíme a ráno se budíme odpočatí a plní energie.

Posiluje imunitu

Dalším důvodem, proč zařadit saunování do vašeho životního stylu, je posílení imunitního systému. Saunování zvyšuje hladinu bílých krvinek v krvi, ty jsou odpovědné za boj proti infekcím a nemocem. Kromě toho, může saunování zlepšit cirkulaci krve. To může pomoci k odplavení toxických látek z těla a zlepšit zdraví kůže.



Snižuje bolest

Pobyt v teplém prostředí také způsobuje roztažení cév a lepší prokrvení těla. To může pomoci hlavně při bolestech zad, hlavy a kloubů. Obecně lze říct, že má sauna blahodárný účinek na celý pohybový aparát. Teplo v sauně také proniká do hlubších svalových tkání, což může pomoci k rychlejší regeneraci a uvolnění svalů. U kosterního a pohybového aparátu podporuje flexibilitu svalů a šlach a zlepšuje celkovou funkci chrupavek.

Při pobytu v sauně se také uvolňují endorfiny, hormony štěstí, které fungují jako přirozené tlumiče bolesti.

Pomáhá zlepšit kondici

Dalším důvodem, proč byste měli zařadit saunování do svého životního stylu, je zlepšení kondice. Při saunování se zvyšuje srdeční frekvence a tělo prochází procesem, který je podobný mírnému cvičení. To může pomoci zlepšit celkovou kondici a podpořit zdraví srdce.

Utužuje vztahy

Saunování je také perfektním místem pro trávení času s vašimi přáteli, nebo vaší milovanou polovičkou. Všechny výše zmíněné benefity tak můžete sdílet s někým, kdo je vám blízký.

Saunování má na naše celkové zdraví mnoho pozitivních účinků. Zkuste ho do svého životního stylu zařadit i vy a užijte si chvíle odpočinku a relaxace v příjemném prostředí sauny a nechte své tělo a mysl načerpat novou energii.


970 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page