top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Knihy o saunování, které byste si měli přečíst



V dnešním uspěchaném světě hledáme stále více způsobů, jak se zastavit, regenerovat a znovu naladit naše tělo i mysl. Jednou z nejstarších a nejúčinnějších metod je saunování - tradice, která se po staletí vyvíjela a stala se součástí kultur po celém světě. Ať už jste nadšeným saunovým veteránem nebo saunovacím nováčkem, knihy o saunování vám mohou otevřít dveře k hlubšímu porozumění této oblíbené relaxační aktivity.


Saunování v našem životě - Antonín Mikolášek


Saunování v našem životě je praktickým průvodcem každého milovníka saunování.


Klíčové body knihy zahrnují:

  • Blahodárné vlivy saunování na zdraví a lidský organismus.

  • Mýty a obavy spojené se sanováním, které autor srozumitelným způsobem rozptyluje a vyvrací.

  • Praktické rady a tipy pro bezpečné a efektivní saunování.

  • Doplňky saunování, díky kterým lze zvýšit benefity saunování.

  • Tipy, jak přizpůsobit návštěvy sauny dle vašeho věku, vašeho povolání a osobních preferencí.




Sauna ve zdraví a chorobe - Miloš Matej a kolektiv


Kniha od MUDr. Mateje, založená na jeho dlouholetém výzkumu a mezinárodních kontaktech, představuje komplexní medicínský pohled na saunování. Soustředí se na světové medicínské poznatky o vlivu sauny jak na zdravý, tak na nemocný lidský organismus. Obsah knihy pokrývá historii, rozvoj a rozšíření saunových tradic, zdůrazňuje metody a zásady správného saunování a podrobně rozebírá, jak saunování ovlivňuje klíčové orgánové systémy – dýchací, pohybový, nervový a srdeční. Tato publikace tak nabízí nejen ucelený přehled o saunování jako takovém, ale také o jeho prokazatelných přínosech pro lidské zdraví.



Saunujeme děti Aneb co dokáže horký vzduch Antonín Mikolášek


V této knize jsou představeny aktuální poznatky o významu saunování pro děti a jeho přínosu pro zvýšení jejich tělesné odolnosti.

Kniha je rozdělena do dvou hlavních částí: první část se zaměřuje na vysvětlení, jak saunování pozitivně ovlivňuje zdraví a odolnost dětského organismu, zatímco druhá část nabízí praktické rady pro bezpečné saunování s dětmi. Detailně jsou zde popsány fáze saunování, doporučení pro zařazení saunování do programu školek a škol, tipy na vybavení dětských saun a využití saunování v rámci výchovy a budování hygienických návyků. Kniha také obsahuje speciální kapitoly věnované saunování dětí s chronickými onemocněními, jako jsou alergie a astma, a poskytuje cenné informace o tom, jak saunování může přispět k jejich lepšímu zdravotnímu stavu.




187 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page