top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Hledáte recept pro zdravou pleť? Prospěje domácí peeling i masáže



Saunování prospívá nejen našemu zdraví, ale i kráse. Sauna vyniká zejména v péči o naši pokožku. Umí ji zjemnit, vyčistit i zatočit s celulitidou. Jak to však udělat, když zrovna nemáte saunu po ruce a sezóna kraťasů a opalování pomalu, ale jistě klepe na dveře? V dnešním blogu se podíváme na to, co můžeme pro svou pokožku udělat doma.


Není nad to pečovat o svou pleť přímo v sauně. Sauna si totiž s krásnou pokožkou dobře rozumí. Při prohřívání a následném ochlazování se uvolňují póry a naše pleť se přirozeně čistí. Zároveň je ideálně připravená pro extra péči v podobě peelingu či masáže.



Peeling pro víly i pro drsňáky


Peeling vám zkrátí dlouhé chvíle doma a pokožka vám za něj poděkuje. Odstraníte při něm nečistoty i odumřelé kožní buňky, rozzáříte svou pleť, sjednotíte její barvu a připravíte ji na aplikaci další kosmetiky (třeba samoopalovacího krému). Vyrazit pro něj můžete do drogerie, nebo si ho snadno připravíte ze zásob, které najdete ve špajzu.


Podrobný návod, jak správně aplikovat peeling na obličej i tělo a z čeho si ho umíchat, najdete v našem peelingovém manuálu.


Mohlo by se zdát, že peeling patří výhradně do ženského světa a drsní chlapi mají vstup zakázaný. Opak je pravdou. I mužům může peeling přinést užitek, třeba když potřebují připravit pleť na holení. Zjemňuje totiž vousy, čímž pomáhá k hladšímu oholení bez podráždění.


Rozprouděte se s kartáčem a žínkou

Možná je už máte doma a pravidelně si je balíte do tašky, když se chystáte do sauny. O čem je řeč? O kartáči a masážní žínce. Tito užiteční pomocníci vám můžou dobře posloužit i doma. Tak neváhejte a roztočte to s nimi přímo ve vaší koupelně.


Masážní žínka či rukavice vaše tělo umyje a zároveň i prokrví. Užijete ji nejen v sauně, ale i doma po koupeli a sprše. Dokáže si poradit s pomerančovou kůží, což ocení všichni, kteří už vyzkoušeli všemožné krémy a celulitida se jich drží jako klíště.


Také s kartáčem si užijete příjemnou masáž. Podobně jako žínka vám pěkně rozproudí krev v těle. Pořídíte-li si kartáč s dlouhou rukojetí, nemusíte už u svého partnera škemrat o masáž zad. A pokud vám běžný peeling nepřirostl k srdci, může vám jeho účinky nahradit jak kartáč, tak žínka. Efektivně vás totiž zbaví odumřelých kožních buněk.


Ať už holdujete peelingu, kartáči či žínce, vězte, že při pravidelném užívání na sebe hebká a pružná pokožka nenechá dlouho čekat. Zkombinujete-li pravidelnou domácí péči o pleť s péčí saunovou, užijete si plavkovou sezónu v plné kráse.






363 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page