top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

12 týdnů v sauně: týden první.


Saunou nepolíbená. Přesně tak jsem se vydala v polovině září do OC Krakov v Praze a navštívila tamní saunový svět Saunia. Právě tam totiž odstartovala moje dvanáctitýdenní saunová výzva, ke které mě vyhecovali v práci.

Mým úkolem je v průběhu tří měsíců zjistit, jaké benefity pravidelné saunování přináší. Budu spát jako miminko? Zmizí mi celulitida? Posílím imunitu tak, že mě nezastihne podzimní rýmička? Kéž by, ale nebudem předbíhat.


Moje poprvé

“Už jste u nás slečno byla?”

“Nebyla.”

“A naše jiné pobočky jste navštívila?”

“Ehh. Já ještě v sauně nebyla. Nikdy.”


NEZAPOMEŇTE: Při pobytu v sauně pod sebe vždy z hygienických důvodů umístěte ručník.


Na pokladně se mě ujal velký sympaťák Tomáš. Předal mi čip, prostěradlo a ručník a vysvětlil, jak funguje zamykání trezoru i skříněk. Doporučil mi návštěvu saunových ceremoniálů a popřál mi příjemný odpočinek. Na závěr mě upozornil, že je celý saunový svět bezplavkovou zónou.

Věděla jsem to. Nutno ale podotknout, že mě pohled na mých poctivě rostlých 189 cm a tři brady nijak netěší ani doma v koupelně. Představa toho, že budou tomuto pohledu vystaveni ostatní návštěvníci sauny mě zpočátku lehce vyváděla z míry.




Není se čeho bát

Po osprchování jsem se zabalená v prostěradle od hlavy k patě vydala v do tropické sauny. Moje první dojmy? Tohle není vůbec špatný! Dodržování základních hygienických pravidel je v sauně klíčové, takže jsem se pomalu vyklubala z kokonu a prostěradlo pod sebou rozložila. A světe div se! Veškerý stud byl najednou pryč. Člověku opravdu rychle dojde, že saunování není přehlídka Victoria's Secret a vaše tři brady vůbec nikoho nezajímají.


TIP: Pokud se saunou začínáte, volte relax na nižších lavicích.


V sauně jsem vydržela třikrát deset minut. Po jednotlivých saunových cyklech jsem se vždy došla ochladit. Možností máte několik - ochlazovací bazének, vědra s ledovou vodou i studna s ledovou tříští. Já se ale rozhodla pro studenou sprchu, jo, jsem konzerva, ale věděla jsem, že víc se ten den odvázat nezvládnu. Očkem jsem už ale pokukovala po ochlazovacím bazénku. Věřím, že na něj přijde v příštích týdnech řada, stejně tak na ostatní typy saun.


Domů jsem dorazila lehce po osmé. Odpočatá ale unavená. Dokonce tak, že jsem během tříminutového ohřívání večeře v mirkovlnce usnula a vzbudila se až ráno.





2 732 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page