top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

12 týdnů v sauně, týden dvanáctý



A je dobojováno! V sobotu jsem protnula cílovou pásku mého dvanáctitýdenního saunovacího dobrodružství. Sázku, která na počátku této výzvy jsem vyhrála a získala ještě něco navíc - našla jsem místo, kam můžu utéct, kdykoli potřebuju vypnout a dobít baterky.


12 týdnů. Jaké to bylo a proč chci víc? 

Saunování mě nikdy moc nelákalo - nechápala jsem, proč bych se měla potit v místnosti s lidmi, které jsem nikdy v životě neviděla a pak si dávat ledovou sprchu. Po první návštěvě jsem byla trochu skeptická a upřímně jsem si říkala, že těch dvanáct týdnů bude spíš za trest. 

Můj přístup se začal ale velmi rychle měnit - saunování jsem si začala velmi rychle užívat a na další návštěvu se těšit. 

Zhruba po 4 týdnech pravidelného saunování jsem začala pociťovat první pozitivní změny - čistou hlava, lepší spánek, hebkou pokožku a co je nejlepší, nachlazení mě obchází už měsíce obloukem. 



Moje saunovací cesta tak touto výzvou nekončí, ale začíná. Ač si hodně z nás myslí, že saunování přináší ty největší benefity v průběhu zimních měsíců, není to tak úplně pravda a mým cílem je udělat ze saunování celoročního koníčka. 


Stále váháte? 

Není proč! 

Dám vám pár tipů, díky kterým si saunování zamilujete. 


Vydržte

Neproběhla vaše první návštěva sauny podle vašich představ? Nevzdávejte to. Věřím, že pokud dáte sauně šanci, do čtvrté návštěvy vás chytne za srdce a už nepustí. 


Nepřepínejte se 

Že jste při prvních návštěvách nevydrželi ve finské sauně 4x15 minut? Nevadí! Najděte si to své - zkuste třeba solnou nebo tropickou saunu, která je pro nováčky ideální.

 

Nepodceňujte ochlazení a odpočinek 

Saunování není jen o pobytu v sauně. Abyste mohli čerpat benefity saunování na maximum, nezapomínejte na ochlazení a následný odpočinek mezi jednotlivými saunovacími cykly. Na všech pobočkách Saunia najdete několik variant ochlazení i relaxační místnost, ve které si můžete číst nebo jen tak být a nemyslet na nic. 





Věřím, že moje sázka nakopla k návštěvě sauny alespoň několik z vás. A že si saunování užíváte stejně, jako já. 

Sauně zdar! 


220 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page