top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Jak posílit imunitu?



Starat se o správný chod svého imunitního systému je nevyhnutelnou součástí spokojenějšího života. Je důležité se stravovat vyváženě, ve volném čase se hýbat a samozřejmě věnovat pozornost i svému duševnímu rozpoložení. I když se to na první pohled nemusí zdát, tak také saunování může pomoci ke zlepšení stavu psychické i fyzické pohody.


Sport a sauna ruku v ruce


Sauna samozřejmě nenahradí pravidelné cvičení, ale sportovcům, kteří ji navštěvují, přináší spoustu skvělých benefitů. První je důležité zmínit relax, protože je po výkonu potřeba dopřát pořádný odpočinek sobě i svému tělu.


Dále může saunování zvýšit srdeční vytrvalost tím, že časem sníží jeho klidovou frekvenci. Aktivní jedinci tedy jistě ocení, že pravidelným trávením času v sauně, se zlepší jejich vytrvalost a budou schopni se rychleji zotavit.


Při vysoké teplotě se také vyplavují endorfiny, hormony štěstí, které dodávají dobrou náladu, ale i ulevují od bolesti kloubů, svalů a zad.


Další účinky na zdraví


Stres je dalším faktorem, který přímo ovlivňuje zdraví. Dá se však různými způsoby redukovat. Jedním z nich je snižování pocitů úzkosti a hladiny stresového hormonu kortizolu pobytem v horku a pocením. Saunování je samo o sobě příjemný zážitek, takže nepříjemným pocitům může pomoci i přizvat příště přátele a užít si odpočinek společně.


Pravidelné saunování také zvyšuje počet bílých krvinek, které brání tělo proti virům a bakteriím. Uměle zvýšenou teplotou těla a následným pocením se také návštěvník sauny detoxikuje od nežádoucích látek. Je to velmi účinná metoda, jak se vyvarovat angíně, chřipce a nachlazení.


V sauně si přijde na své téměř každý a důvodů, proč ji navštívit, je mnoho. Je pomocníkem jak pro sportovce, kteří chtějí zlepšit kondici, tak pro každého, kdo chce začít cestu za pevnějším zdravím nebo si přeje jen odpočinout.


337 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page