top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

12 týdnů v sauně, týden devátý



Je to tu zas. Středa, sauny je třeba. Jsem zpět ze svého lyžařského dobrodružství v Rakousku a opět stojím před pobočkou Saunia v Galerii Harfa. A rozhodla jsem se, že dnes je ten den. Den, kdy dám šanci finské sauně. 


Finská sauna, královna všech saun 

Kolem finské sauny jsem v průběhu mých návštěv saunových světů “tancovala” poměrně dlouho. Párkrát jsem do ní dokonce nakoukla, ale bylo to na mě zkrátka moc. Poslední týdny ale chodím do sauny častěji než jednou týdně. Tělo  začalo teploty v solné nebo tropické zvládat levou zadní a tak nebylo co řešit. 


Víte, že… 

Ve finské sauně dosahují teploty až 100 °C?


Všechno s rozumem

Určitě to ale nebylo tak, že jsem přišla a řekla si, že ve finské sauně strávím čtyřikrát dvacet minut. Neměla jsem žádné přehnané cíle. Už totiž vím, že největší horko je v sauně na vrchních lavicích. Do finské sauny jsem tak šla s tím, že si lehnu klidně na zem, ale že tomu dám šanci. 

To naštěstí nebylo nutné. Uvelebila jsem se na nejnižších lavicích a bylo dobře! Bez obtíží jsem zvládla 4x 12 minut. Jednotlivé saunovací cykly jsem prokládala ochlazením v ochlazovacím bazénku. 





Odpočívejte

Na pobočkách Saunia najdete také odpočívárny s pohodlnými lehátky, na kterých můžete mezi saunováním relaxovat. Tak v sauně vydržíte hravě klidně celý den. 



A co mě čeká příště? 

Příští týden mám v plánu svůj první saunový ceremoniál. Jsem na sebe pyšná. Už jsem si na 90 % jistá, že nebudu saunéra v polovině ceremoniálu prosit, ať mě pustí ven… 

Sauně zdar!


323 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page