top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

3 věci, které jste si přáli vědět o saunových ceremoniálech, ale báli jste se zeptat


Mluví se o nich jako o další dimenzi saunování. Přinášejí zábavu, uvolnění i extra péči o pokožku. Řeč je o saunových ceremoniálech. Poradíme vám, jak najít ten pravý, jak zvládnout své poprvé i co dělat, když bez ceremoniálů nemůžete žít.


Který je ten pravý?


Jít či nejít na saunový ceremoniál? Tahle otázka dostihne časem každého milovníka saunování. Jenže který ceremoniál si vybrat, když nabídka je tak bohatá. Zkuste se při výběru ceremoniálu řídit svou aktuální náladou, ale i potřebami.


Hledáte-li zklidnění po náročném dni, naleznete ho na relaxačním ceremoniálu. Pohodu při něm navodí jak vhodně zvolená aromaterapie, tak i relaxační hudba.


Jestli chcete, aby měla ze saunování prospěch vaše pokožka, dopřejte jí ceremoniál s peelingem. Hýčkat ji můžete solným či medovým peelingem, nebo i bahnem. A pokud toužíte potěšit oko dobrou choreografií a působivými efekty, pak by vaše kroky měly vést na divadelní ceremoniál.


Poslouchejte hlas svého těla


Vybrali jste si ceremoniál přesně na míru. Natěšeně sedíte na lavici, saunér vám posílá jeden náraz horkého vzduchu za druhým a vy, místo abyste si to užívali, začínáte spíš bojovat o přežití. Přesto, že jste vybírali pečlivě, můžete při saunovém ceremoniálu zjistit, že vám víření horkého vzduchu nedělá dobře. I to se stává, zejména, když s ceremoniály teprve začínáte.


První pomocí je vybrat si saunu s nižší teplotou (třeba parní lázeň) a sednout si na dolní lavici. Běžný ceremoniál trvá 10 až 15 minut, což se může zdát jako krátká doba. Pokud však cítíte, že do konce nevydržíte, nebojte se ceremoniál opustit dřív.



Přeberte otěže do vlastních rukou


Předčasné odchody z ceremoniálů se vás rozhodně netýkají. Naopak. Hltáte show od začátku do konce, nadšeně se vystavujete nárazům horkého vzduchu a doma se občas přistihnete, jak před zrcadlem máváte kolem sebe ručníkem? Věděli jste, že některé sauny umožňují svým návštěvníkům, aby se sami ujali vedení ceremoniálů? Jestli tajně sníte o tom, že se z vás aspoň na chvíli stane charizmatický saunér (nebo saunérka), najděte si saunu, kde vám to umožní.


Možná zjistíte, že vést saunový ceremoniál není jen tak. Kromě pohybového nadaní vyžaduje práce saunéra i fyzickou zdatnost, protože saunér se při ceremoniálu zpotí ze všech nejvíc. Pokud však splňujete obě kritéria, saunování je vaší srdcovou záležitostí a jste ochotní na sobě pracovat, můžete svou zálibu proměnit v práci, kam budete chodit opravdu rádi.



2 201 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page