top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

12 týdnů v sauně, týden desátý



Naposledy jsem vám slíbila, že se při příští návštěvě sauny odhodlám k návštěvě saunového ceremoniálu. Týden utekl jako voda a přišel čas, kdy tento slib splním. Tentokrát jsem se vydala do největší pražské pobočky Saunia do obchodního centra Westfield Chodov. Pojďte se podívat, co od takového saunového ceremoniálu vlastně čekat.


Saunový ceremoniál, co to je a jak probíhá?


Do toho, abych se pasovala do role profíka přes saunové ceremoniály mám opravdu daleko. Ale už aspoň vím, že se není čeho bát a ceremoniály jsou opravdu skvělým zpestřením dne stráveného v sauně. 


Víte, že saunový ceremoniál obvykle trvá mezi 10 a 15 minutami? 


Sauna se před ceremoniálem naplnila opravdu k prasknutí. Bylo vidět, že v sauně nechybí nováčci, jako jsem já, ani ostřílení milovníci sauny, kteří našeho saunéra znali jménem a bylo jasné, že jejich ceremoniální poprvé už proběhlo před nějakou dobou.

Saunér se nejprve představil a seznámil nás s tím, jak bude ceremoniál probíhat - jak dlouhý bude, na jaké vonné esence se můžeme v průběhu ceremoniálu těšit a nezapomněl ani zdůraznit to, že je možné ceremoniál kdykoli opustit. To mě uklidnilo, stále jsem totiž bojovala s pocitem, že na mě bude 15 minut ve více než 90 stupních moc. 




A jaké to teda bylo?

Dynamické. Fantastické. Osvěžující. A uteklo to jako voda! 

Celý ceremoniál odstartoval saunér poléváním kamenů vodou, na které postupně přidával ledové koule napuštěné vonnými esencemi, které během pár okamžiků provoněly celou saunu. A pak už začala show. Saunér vzal do ruky ručník, kterým začal vířit vzduch. Tím se v sauně téměř okamžitě zvýšila pocitová teplota. 





K čemu jsou saunové ceremoniály dobré? 

Jak už jsme si řekli - mávání ručníkem pocitově zvyšuje teplotu v sauně. Díky tomu tak dochází k ještě intenzivnějšímu prohřátí těla. Seděla jsem v první řadě, takže to můžu potvrdit. Po konci ceremoniálu ze mě lilo. Doslova. Dala jsem ledovou sprchu, po které následoval skok do ochlazovacího bazénku. No dobře. Skok je asi moc silné slovo, spíš jsem tam pomalu vlezla a nadávala, že je to fakt studený. Zdá se, že pomalu kompletuji svoje “saunové bingo” a při posledních dvou návštěvách, o kterých vám tu napíšu si už saunu užiju opravdu naplno!

Tak ahoj příště a sauně zdar! 


302 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page