top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Saunování v těhotenství: co byste měla vědět


Těhotenství je nepochybně jedno z nejzásadnějších období v životě ženy, a tak není divu, že mnohé budoucí maminky hledají způsoby, jak si tento čas co nejvíce užít a současně dbát na své zdraví i zdraví svého dítěte. Saunování je oblíbeným způsobem relaxace, je ale v těhotenství bezpečné? V následujícím článku se dozvíte vše potřebné.


Doporučení a bezpečnost Pokud jste pravidelně navštěvovala saunu před těhotenstvím, je vaše tělo na vyšší teploty zvyklé. Přesto se doporučuje v prvním trimestru těhotenství saunování omezit nebo zcela vynechat. Teplotní šoky mohou teoreticky zvýšit riziko komplikací.

Pozor na dehydrataci V sauně se kvůli pocení rychle ztrácí tekutiny. Těhotné ženy by měly být obzvlášť opatrné na to, aby se vyvarovaly dehydrataci. Před vstupem do sauny, během saunování i po něm je důležité dostatečně pít. Dopřát si můžete třeba minerální vodu nebo kvalitní ovocné šťávy.






Omezení doby saunování Pokud se rozhodnete navštívit saunu během těhotenství, zkraťte dobu pobytu. Doporučuje se zůstat v sauně maximálně 10 minut.

Správná teplota Vyvarujte se extrémním teplotám. Ideální je teplota sauny je v těhotenství kolem 60-70°C. Vyšší teploty mohou způsobit nepříjemné pocity nebo dokonce závratě.

Poslechněte své tělo Pokud se cítíte v sauně nepříjemně, je lepší ze sauny odejít a odpočinout si. Poslouchejte své tělo a jeho signály. Pokud máte pocit slabosti, závratě nebo jiných nepříjemných symptomů, okamžitě saunu opusťte.



Konzultace s lékařem Před tím, než se rozhodnete pro saunování v těhotenství, konzultujte se svým gynekologem nebo porodníkem. Každá žena a každé těhotenství je jedinečné a je důležité znát názor odborníka.

Saunování může být pro mnohé ženy relaxačním zážitkem, ale v těhotenství je třeba přistupovat k tomuto rituálu s opatrností. Vždy mějte na paměti bezpečnost a pohodu svou i svého nenarozeného dítěte. Pokud máte jakékoliv pochybnosti, raději saunu vynechte a najděte jiný způsob, jak se uvolnit a odpočinout si.


212 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page