top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Benefity pravidelného saunování pro ženy


Blíží se důležitý svátek, kterým oslavujeme své milované maminky, babičky, manželky, sestry, tety, sestřenice a kamarádky. Mezinárodní den žen. Pokud se chcete obdarovat nebo přemýšlíte, jaký dárek věnovat svým blízkým ženám, tak pro vás máme jeden tip. Věnujte vstupenku do sauny a vyražte se společně vypařit. Saunování totiž nelze vyjádřit lépe, než slavnou tezí „Spojení příjemného s užitečným.


Rozzáří pleť


Pobyt v sauně je velmi prospěšný těm, které trápí problematická pleť. Před vstupem do vysokých teplot je dobré si obličej důkladně vyčistit. Poté už stačí se jen pohodlně usadit a přijímat blahodárné účinky saunování na vaši pokožku. Zvýšená teplota a následné pocení způsobí otevírání pórů a vyplavování nečistot. Následným pozvolným ochlazením ve studené vodě se póry opět uzavřou. V ten moment nezapomeňte nanést na tvář hydratační krém nebo olej.


Pravidelným saunováním vaše tělo také zvýší produkci kolagenu, bílkoviny, která podporuje výživu kloubů a elasticitu pleti.



Ulevuje od bolesti


Sauny navštěvují ženy i v období premenstruačního syndromu (PMS) a samotné menstruace. Díky zlepšení oběhu krve v těle, které pobyt v sauně způsobí, zažívají pocit úlevy od bolesti kloubů a zad. Pocením se samozřejmě vyplavuje z těla voda. Ze sebe však také dostane i zadržovaná sůl, která je častou příčinou nadýmání.


V neposlední řadě je třeba zmínit, že pro ženy sportovkyně je odpočinek v horku ideálním způsobem, jak zrelaxovat své svaly po tréninku, józe nebo třeba návštěvě posilovny.


Mnoho lidí považuje návštěvu sauny za příležitost k setkání se svými blízkými. Oddechnout si ve společnosti kamarádů a kamarádek, sednout si do páry, vyplavit endorfiny a nechat myšlenky volně plynout. To zní jako sen, jehož splnění máte na dosah ruky.


706 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page