top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Netradiční místa pro saunování



Vítejte ve fascinujícím světě saunování, ve kterém objevíme neobvyklé koncepty saun, které nás zavedou do nevšedních zážitků z různých koutů světa.



Sauna, nebo lanovka? Obojí!

Ve Finsku, konkrétně v lyžařském středisku Ylläs ski resort, se nachází unikátní atrakce. Sauna na lanovce. Tato neobvyklá sauna je zavěšená na laně mezi dvěma horami a nabízí nezapomenutelný zážitek. Saunování s výhledem na sjezdovky. Tento saunovací zážitek láká milovníky saunování z celého světa. Dvacetiminutová jízda touto saunovou lanovkou ale rozhodně není levnou záležitostí. Cena za jedno saunování se pohybuje kolem 1.500 eur bez dalších doplňkových služeb.


Podvodní sauna

Už jste někdy relaxovali ve vyhřáté sauně, zatímco doslova centimetry od vás plavaly ryby v ledově studené vodě? Tento unikátní zážitek nabízí švédská podvodní sauna, kterou najdete kousek od Göteborgu ve vinici Ästad Vingård.


Sauna a autobus? SAUBUS!

V japonském městě Hyogo se rozhodli bojovat s úbytkem turistů po svém. Tamní radní se rozhodli pro transformaci starých městských autobusů v sauny, kterým dali logické jméno – SAUBUS. Z venku byste ani nepoznali, že nejde o klasický autobus, uvnitř jde ale o plnohodnotnou saunu. Takže pokud se chystáte do Japonska, pamatujte na to, že za 9 dolarů můžete zažít opravdu žhavou jízdu.






Ledová sauna, aneb nic není nemožné

Ledová sauna je opravdu jedinečný koncept saunování, který kombinuje vysoké teploty panující v sauně s chladným a osvěžujícím ledovým prostředím. Ledové sauny jsou postaveny z bloků ledu. Jejich interiér se od těch klasických zas tak neliší, najdete v nich jak kamna, tak dřevěné lavice, na které jste zvyklí z tradičních saun. Zážitek ze saunování je ale opravdu výjimečný, prostředí ledové sauny může být totiž vytopeno do stejných teplot, jako je běžné v klasických saunách. Příjemným osvěžením jsou však ledové stěny, které v sauně vytváří příjemné prostředí. Životnost takové sauny není pochopitelně nijak dlouhá, vydrží údajně jednu zimu.



Saunování tedy opravdu není nuda, pokud hledáte dobrodružství a zároveň hledáte místo k perfektnímu odpočinku, můžete vyrazit na cestu do nekonvenčního světa relaxace nebo se spolehnout na jistotu v podobě našich saunových světů.




340 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page