top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Metličkování, saunový rituál pro zdraví a vitalitu


Sauna je pro mnohé z nás synonymem pro odpočinek a chvíle klidu. Ale co když vám řekneme, že saunování může být ještě lepší? Metličkování totiž může saunování dodat úplně nový rozměr. Pojďme se podívat, co všechno metlička dokáže a proč byste ji měli vyzkoušet při vaší příští návštěvě sauny.



Saunová metlička je nejčastěji březová

Když se řekne metla do sauny, většině z nás se vybaví právě ta březová. A není to náhoda – březové metly jsou pro saunování jako stvořené. Důvodem je nejen jejich schopnost krásně provonět prostor, ale také jejich příjemná textura a vlastnosti, které přispívají k lepšímu saunovacímu zážitku. Než se do metličkování pustíme, je dobré svazek na 5 až 10 minut namočit do horké vody. To z ní uvolní vůni a zároveň zajistí, že bude pružná a připravená k použití.

Ačkoliv březová metla je klasika, existují i metly z jiných druhů listnatých, nebo jehličnatých stromů.





Jak správně použít saunovací metličku

Saunovou metličku si vezměte s sebou do sauny. Během saunování se s ní jemně šlehejte po celém těle.

Saunování metličkami přináší celou řadu výhod:

  • zlepšíte cirkulaci vzduchu v sauně, což zvýší účinnost saunování,

  • zvýšíte teplotní působení na kůži, což pomáhá hlouběji prohřát celé tělo,

  • podpoříte krevní oběh, což má pozitivní vliv na celkovou vitalitu,

  • poskytnete si jemnou, ale efektivní masáž, která pomůže uvolnit napětí ve svalech,

  • díky šlehání se z listů navíc uvolní éterické oleje, které naplní saunu příjemnou vůní a působí jako přirozená aromaterapie.



Metličkování jako součást saunových ceremoniálů

V některých saunových centrech, jako je třeba pražská Saunia, se konají speciální ceremoniály, kde je metličkování součástí zážitku. Zkušení saunéři vám ukážou, jak na to, a vy si tak můžete užít saunování jako nikdy předtím.




Metličkování v sauně je jednoduchý způsob, jak z každé návštěvy sauny udělat malý svátek. Nejenže si prohřejete tělo, ale také si dopřejete příjemnou masáž a vdechnete léčivou vůni břízy. Příště, když se vypravíte za teplem sauny, nezapomeňte na metličku. Uvidíte, že takové saunování vás osvěží dvojnásobně a vyjdete z ní plní nové energie.


470 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page