top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Karolina v sauně, týden šestý

Aktualizováno: 14. 2.



Vánoce jsou (naštěstí) za námi. Je tu nový rok a s ním i perfektní čas na to, zařadit do běžných denních rituálů nové aktivity. Jednou z nich může být i saunování. Já sice s touto příjemnou kratochvílí už v říjnu, ale i dnes při každé návštěvě sauny objevím něco nového.


Jemná pokožka? Zkuste peeling! 

Návštěvu v sauně jsem odstartovala třemi cykly v solné sauně. Je mi tam zkrátka nejlíp, díky nízké vlhkosti a příjemné teplotě v ní bez problému vydržím 3×15 minut. Tentokrát jsem se ale rozhodla vyzkoušet ještě něco navíc. Poslední čtvrtý cyklus jsem strávila v parní sauně, pro kterou je typická až 100% vlhkost a teplota mezi 40-50 °C. Parní sauna je perfektní volbou pro ty, kteří trpí astmatem nebo zánětem dýchacích cest, vlhkost v sauně napomáhá vykašlávání a nevysušuje sliznici. 

I když neuběhnu ani 50 metrů bez toho, aniž bych potřebovala kyslíkovou masku, tuším, že problém nebude s mým dýcháním, ale spíš fyzičkou. Proto jsem v parní sauně benefitovala hlavně z její další výhody. Parní sauna je totiž ideálním místem pro aplikaci peelingu. 


Tip: Peeling použijte nejdříve po druhém cyklu saunování. Tou dobou už jsou póry otevřené a pokožka je připravena peeling vstřebat. 





Na recepci jsem si tak zakoupila krabičku solného peelingu a vyrazila do páry. Peeling byste měli aplikovat krouživými pohyby po celou dobu, kterou v páře trávíte. Jemná masáž drobnými krystalky, které se v peelingu nachází odstraňují odumřelé kožní buňky, čistí póry a kůže může lépe dýchat. Po saunovém cyklu v páře se osprchujte vodou a máte hotovo! Vaše pokožka vám poděkuje!


Fakt: Peeling patří pouze do parní sauny! 


I tato návštěva sauna stála za to! Jedinou drobností, kterou jsem nevychytala byl fakt, že jsem měla na dlaních puchýře velikosti pětikoruny. Během vánočních svátků jsem se totiž doma starala o zvěřinec čítající desítky koz, ovce a koně.  Aplikace solného peelingu tak byla poněkud… bolestivá. Ale už jsem zpět v Praze, kde vidle vděčně vyměňuji za klávesnici počítače. 


Sauně zdar! A zase příště!



1 190 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page