top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Etiketa saunování: základní pravidla, která byste měli v sauně dodržovat.


Saunování je oblíbenou relaxační aktivitou mnoha lidí po celém světě. Aby však zážitek z saunování byl co nejpříjemnější pro všechny návštěvníky, je důležité dodržovat určitá pravidla chování. V tomto článku se podíváme na základní etiketu saunování.


Hygiena


Před saunováním

Před vstupem do sauny je nezbytné se důkladně osprchovat. Sprchování odstraní nečistoty, kosmetiku a pot, což je klíčové pro udržení čistoty sauny a pro vaše vlastní zdraví.


Po saunování

Po opuštění sauny je doporučeno se opět osprchovat. Tím odstraníte zbytky potu, otevřete póry a osvěžíte tělo.


Prostěradlo

Při saunování pod sebe vždy umístěte prostěradlo. Tím chráníte jak sebe, tak i povrch sauny.




Hluk

Mluvení, i když šeptem, může narušit meditativní stav ostatních návštěvníků a zasahovat do jejich osobního prostoru relaxace. Pokud je nezbytně nutné sdělit něco důležitého, je dobré to udělat co nejtišeji a stručně. Vždy mějte na paměti, že mnoho lidí považuje saunu za útočiště, kde mohou zapomenout na vnější svět a nerušeně relaxovat. Respektujte to a umožněte všem, aby si plně vychutnali účinky sauny.




Vstup a výstup

Saunování je i o zachování ideálního prostředí pro všechny návštěvníky. Když vstupujete nebo vycházíte ze sauny, je důležité to dělat rychle a tiše. Rychlý vstup a výstup zabraňuje zbytečnému úniku tepla. Tichý vstup a výstup také zajišťuje, že nerušíte ostatní, kteří si vychutnávají klid a relaxaci.


Respektujte osobní prostor

V sauně by měl být dostatek prostoru pro všechny. Pokud je sauna plná, nesnažte se tam vměstnat. Pokud je v sauně místo, nechte mezi sebou a ostatními návštěvníky dostatečný prostor, aby se každý cítil pohodlně.






Respektujte pravidla sauny

Každá sauna může mít svá specifická pravidla. Vždy je respektujte a řiďte se jimi. Pokud si nejste jisti některým pravidlem, neváhejte se obrátit na personál sauny.


Saunování přináší mnoho zdravotních a relaxačních výhod. Abyste si však mohli tuto kratochvíli plně vychutnat, je důležité dodržovat základní etiketu saunování. Dodržováním těchto jednoduchých pravidel nejenže zlepšíte svůj vlastní zážitek, ale také pomůžete vytvořit klidné prostředí pro ostatní návštěvníky sauny.

1 777 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page