top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Víte, jak se správně saunovat? Přečtěte si několik tipů, jak ze saunování vytěžit co nejvíc


Fenomén jménem sauna zná téměř každý. Málokdo ale ví, jak ji používat tak, aby na něj její účinky působily v co největší míře. Pokud budete následovat naše tipy, uvidíte, že bude váš prožitek ještě mnohem lepší.


Nespěchejte

Saunování je zážitek. Proto se nedoporučuje ho uspěchat. Pokud si chcete celý proces užít co nejvíce a dosáhnout co nejefektivnějších výsledků, měli byste si na to vyhradit alespoň 1,5 - 2 hodiny.


Příprava je důležitá

Vzhledem k tomu, že se budete hodně potit, nepodceňte během dne pitný režim. Zároveň si nezapomeňte dát před tím, než vyrazíte, malou svačinu. Najíst se a napít je nezbytné proto, abyste se cítili co nejlépe a zabránili riziku závratí a nevolnosti. Pokud jste ale zrovna po velkém jídle, počkejte alespoň hodinu, než vytrávíte.


Před saunováním se také rozhodně nezapomeňte osprchovat. Očistíte se tím od krémů, parfémů, špíny a potu.



Řiďte se pravidly

V sauně rozhodně neplatí, že čím déle v ní jste, tím lépe. Každý typ sauny má svou specifickou vlhkost vzduchu a teplotu. Proto je důležité si zjistit informace o tom, kolik času byste měli ve své oblíbené sauně strávit, abyste maximalizovali její účinky a zároveň předešli újmě.


Hlavní ale je, abyste si odpočinuli a uvolnili se. Lehněte si, protáhněte se a dýchejte zhluboka.


Nezapomeňte na sprchu

Až se pořádně vypotíte, zchlaďte se ve sprše vlažnou vodou a pomalu otáčejte kohoutkem ke studenější, abyste zabránili teplotnímu šoku. Pak přichází čas na osvěžení v bazénku, ledové studně, ochlazovacím vědru, nebo jiném ochlazovacím systému.


Tento proces se u většiny druhů saun opakuje třikrát.


A nezapomeňte průběžně doplňovat tekutiny.


1 696 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page