top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Držte si formu pomocí pravidelného saunování


Léto sice pomalu končí, ale to neznamená, že si nemůžete udržet formu do plavek po celý rok. Co vám k tomu může dopomoci? Pravidelné saunování. Pojďme se podívat, jak může sauna pomoci ve vašem úsilí o zdravější a štíhlejší tělo a jak ji zařadit do vaší rutiny, aby vám přinesla maximální prospěch.


Sauna, optimální doplněk k vašemu fitness plánu

Sauna může sloužit jako účinný doplněk k vašemu redukčnímu programu. Kromě podpory detoxikace těla nabízí sauna mírnou fyzickou zátěž, srovnatelnou s lehkým kondičním tréninkem. Pravidelné návštěvy sauny vám navíc mohou pomoci zlepšit kondici a celkové zdraví, a to jak na fyzické, tak na psychické úrovni.




Teplota v sauně vs. spálené kalorie

Výběr správné teploty a typu sauny může mít podstatný vliv na množství spálených kalorií během návštěvy sauny. Finské sauny s vysokými teplotami mohou pomoci spálit až 300 kalorií za jeden saunovací cyklus.


Sauna, váš partner pro lepší zdraví

Pravidelné návštěvy sauny jsou spojeny s řadou zdravotních přínosů, včetně zlepšení srdeční funkce a redukce tělesné hmotnosti. Saunování nejen podporuje odstranění toxinů a nepříznivých látek z těla, ale také pozitivně ovlivňuje funkci srdce a dýchacích cest, což může pomoci v maximální efektivitě při dalších fyzických aktivitách, které vedou k redukci váhy.



Saunování po sportu

Mnoho lidí má za to, že nejlepší je zajít do sauny ihned po cvičení. Opak je však pravdou. Před tím, než vstoupíte do prostoru s vysokými teplotami, je vhodné dopřát tělu chvíli odpočinku a regenerace, aby mohlo efektivněji zpracovat fyzickou zátěž a doplnit ztracené tekutiny.


Nezapomeňte pít

Během sanování nezapomeňte dostatečně pít. Sáhnout můžete po neperlivé vodě, ovocných šťávách nebo minerální vodě, která pomůže navrátit vašemu tělu sanováním ztracené minerály a soli.






Saunování není jen způsob relaxace. Ve skutečnosti se může stát cenným společníkem ve vaší cestě za zdravějším a fit životním stylem. Kombinace sportovních aktivit a pravidelných návštěv sauny může nabídnout skvělé výsledky, které se projeví nejen na vaší postavě, ale i na celkovém zdraví a pohodě.


486 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page