top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Aktivní a zdravé léto. Vypařte se na dovolenou.



V červenci a srpnu vyráží pravidelně tisíce Čechů na dovolenou. Ať už do zahraničí nebo po České republice. Vy ale sedíte v práci a přemýšlíte, jak si užít dovolenou, když druhý den musíte zase do práce. Nemusíte truchlit, ještě je tu náš saunový svět, ve kterém máte celý svět na dosah.


Do Chorvatska vyráží pravidelné vlakové spoje, letadla létají všemi možnými směry a na dálnicích stojí kolony aut, které míří za týdenním nebo čtrnáctidenním štěstím. Vy se můžete cestování vyhnout a během pár minut být na místě, kde si odpočinete a ještě navíc uděláte něco pro své zdraví.



Ochlazení v létě


V tropických dnech, kterých je v Česku stále více, bývá jedna společná myšlenka. Kam se schovat a kde se zchladit. Paradoxem může být, že ideální ochlazení najdete na místě, kde je po celý rok ještě větší horko. V sauně.


Věděli jste, že v roce 2019 bylo v ČR celkem 39 tropických dní a 7 tropických nocí?

Vaše tělo se sice v létě prohřívá při každodenním fungování, stejně jako tomu je v sauně. Pokud však navštěvujete saunu pravidelně, tělo bude snadněji zvládat teplotní výkyvy a letní vedra tak pro vás budou mnohem snesitelnější.


Dovolte si dovolenou


Představte si, že si můžete dovolenou užít každé odpoledne. V moderním světě se to může zdát jako sen, ale realita je jiná. Můžete si to dovolit. Nemusíte se ani balit, ručník, prostěradlo i lehátko jsme vám už připravili.


Věděli jste, že první záznamy o sauně se objevují už kolem 11. století?

Je jen na vás, jakým směrem zamíříte. Chcete poznat tropy, pak je jasná volba tropická sauna s vůní místních rostlin a bylin. Nebo vás láká vyrazit opačným směrem na sever? Finská sauna patří mezi nejoblíbenější místa po celém světě. Ať už se rozhodnete jakkoliv, všude se můžete těšit na tématické ceremoniály spojené s dovolenou. A mezi tematickými ceremoniály na vás čeká ochlazení na baru.


Pečujte o své zdraví


Pokud ještě nejste na cestě, máme pro vás další argumenty, proč vyrazit na odpolední dovolenou do saunového světa. Během patnácti minut v sauně spálíte až 300 kalorií, což vám může vynahradit běhání nebo výšlap na kole, ke kterému většina lidí hledá v létě složitě odhodlání. Do plavek tak shodíte rychleji a bez námahy.


Věděli jste, že za půl hodiny v sauně spálíte přibližně stejně kalorií, jako byste hodinu běhali?

Pokračujeme dál. Na dovolené si máte odpočinout především psychicky. Vyčistit si hlavu. A to - jak tvrdí vědci - se vám podaří v sauně ještě snadněji. Saunování snižuje únavu a zbavuje tělo stresu. Existuje spoustu dalších důvodů, o nich si můžete přečíst třeba až na místě.


Už si umíte představit dovolenou každý den?




129 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page