top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Saunové doplňky: K čemu slouží žínka, kartáč nebo čepice?



Kartáč do sauny vykouzlí hebkou pokožku


Škrábání na zádech miluje snad každý. Ten neobyčejně příjemný pocit však není jediným přínosem kartáče do sauny. Během masáže saunový kartáč povzbuzuje krevní oběh, navíc dokáže pokožku zbavit odumřelých buněk, takže nahradí tělový peeling. Prokrvená pokožka je potom pevnější, pružnější a krásně hebká na dotek.


TIP: Pokud patříte mezi milovníky škrábání na zádech i vy, zvolte kartáč s delší rukojetí. Dosáhnete si pohodlně všude i sami ?.



Masážní žínka a rukavice do sauny nahradí peeling


Masážní žínka nebo také rukavice do sauny mají jediný úkol – zbavit povrch vaší pokožky odumřelých kožních buněk a jemně masírovat. Použití těchto dvou pomůcek má velmi podobné účinky jako masáž saunovacím kartáčem. Krom znatelně kvalitnější pokožky je tu ještě jeden, tentokrát ryze zdravotní benefit těchto pomůcek. Takto ošetřená pokožka během saunování vylučuje více toxinů. Detoxikační efekt sauny se tedy může naplno rozběhnout.


Máte rádi škrábání na zádech? Zvolte saunové pomůcky s delší rukojetí

Zjistěte, jak na detoxikaci. V článku Detoxikace organismu: Pomůže pocení v sauně! na vás čeká také několik čísel, které vás přesvědčí, že saunování opravdu pročistí tělo zevnitř.


TIP: Po peelingu a jemné masáži pomocí některé ze saunovacích pomůcek je ta nejvhodnější chvíle pro aplikaci tělového másla, oleje nebo krému. V tuto chvíli totiž vaše pokožka daleko lépe vstřebává blahodárné látky.


Saunovací metla prospěje i dýchacím cestám


Tato pomůcka umí k tělu přivézt více tepla, a zvýšit tak efekt saunování. Při metličkování navíc uvolňuje éterické látky z listů, což dělá dobře dýchací soustavě a vůbec celému imunitnímu systému. Nejčastěji se setkáte s březovými metličkami, v obchodech jsou k sehnání také metličky z bambusu, červeného dubu nebo eukalyptu. Právě eukalyptus si s dýchacími cestami rozumí nejlépe – je vhodný k inhalaci a má silné antiseptické účinky. Vaše tělo si díky němu tedy lépe poradí s podzimními a zimními virózami.

Chcete se o této pomůcce dozvědět více? Podívejte se, z čeho je a k čemu slouží metla do sauny.


Saunovací čepice „zachová chladnou hlavu“


Saunovací metla, kartáč nebo rukavice – tyto doplňky zvýší efekt saunování a navíc pomohou zpevnit a vyhladit pokožku.


Na první pohled může saunovací čepice ve vyhřáté kabině sauny působit legračně a nelogicky. Proč čepicí ještě více zahřívat už tak dost zahřáté tělo? Odpoví jednoduchá fyzika.


V horní části sauny je teplota vyšší, a proto teplo působí nejvíc právě na hlavu. Navíc hlava se oproti jiným částem těla přehřeje rychleji. Proto působení tepla na hlavu vnímáme oproti jiným částem těla citlivěji i v leže, kdy na všechny části těla působí stejná teplota. Z toho důvodu někteří odchází ze sauny i přes to, že tělo by si teplíčko ještě chvíli užívalo. Přehřátí brání saunovací čepice, která hlavu vlastně izoluje.


Jako skvělá izolace od teplot mnohdy přesahujících i 90 °C nejlépe slouží plstěné či vlněné klobouky. Dámy navíc potěší, že čepice pomůže před horkem ochránit i citlivé vlasy.


4 věci, které můžete naopak nechat doma


…alespoň pokud se chystáte navštívit Saunový svět Saunia.


Podložky do sauny

Při vstupu dostanete prostěradlo, které je dostatečně velké k podložení všech částí těla naráz – včetně chodidel.


Plavky

…brání pokožce v dýchání a omezují ozdravný princip saun. Proto je lepší omotat si kolem těla ručník, anebo se saunovat na Adama.


Ručník

Velký měkký ručník dostanete stejně jako prostěradlo hned při vstupu do saunového světa.


Mýdlo

Zásobník s mýdlem je v každé sprše. Dámy mohou použít také vatové tampony a odličovací pleťové mléko.


Saunový svět Saunia a saunové doplňky? Může být


V Saunii je použití saunovacích pomůcek povoleno, jen je třeba maximální ohleduplnost k ostatním návštěvníkům. Proto je lepší k nám vyrazit dopoledne nebo v brzké odpoledne, kdy sauny ještě nejsou tolik obsazené. Během saunového ceremoniálu ale nechte saunovací pomůcky odpočívat. V tu chvíli totiž u sebe sedí všichni těsněji – a z toho důvodu by mohlo použití kartáče, metly či žínky narušit prožitek ze saunování všem ostatním. Saunovou kosmetiku můžete používat v parní lázni, nebo v herbální sauně.


TIP: Přijďte si zdarma vyzkoušet domácí peelingy a masky. Na webových stránkách www.saunia.cz (pod záložkou „Akce“) se dozvíte, kdy a na kterých pobočkách se tyto akce konají.



2 446 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page