top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Pět důvodů, proč zařadit saunování do novoročních předsevzetí



Začátek nového roku je ideální příležitostí pro zařazení nových aktivit do vaší rutiny. Jednou z aktivit, kterou byste mohli zvážit, jsou pravidelné návštěvy sauny. Přečtěte si, proč by saunování mělo být mezi vašimi novoročními předsevzetími.


Zlepšení celkového zdraví a pohody

Saunování má významný vliv na zlepšení krevního oběhu a podporu zdraví srdce. Teplo sauny rozšiřuje cévy, to zlepšuje krevní oběh a může vést k mírnému snížení krevního tlaku.

Zvýšené pocení, které pobyt v sauně vyvolává navíc umožňuje tělu efektivně se zbavit toxinů.




Podpora relaxace a snížení stresu

Sauna poskytuje uklidňující útočiště od každodenního shonu. Teplo sauny uvolňuje svaly a uklidňuje nervový systém, což může být účinným způsobem boje proti chronickému stresu, který přispívá k mnoha zdravotním problémům. Uvolnění endorfinů - "hormonů štěstí" během saunování navíc zlepšuje náladu a zvyšuje pocit celkové pohody.


Zlepšení kvality spánku

Pravidelné saunování může zlepšit kvalitu spánku. Teplo sauny uvolňuje tělo a snižuje napětí ve svalstvu, což usnadňuje usínání a přispívá k hlubšímu a kvalitnějšímu spánku. Tento benefit je obzvláště prospěšný pro lidi trpící nespavostí nebo poruchami spánku. Těm může saunování posloužit jako přirozená alternativa k lékům na spaní.




Podpora imunitního systému

Saunování je účinným způsobem, jak přirozeně posílit imunitní systém. Klíčem je zvýšená produkce bílých krvinek, které jsou zásadní pro obranu těla proti infekcím a nemocem. Vysoké teploty v sauně napodobují stav horečky. Horečka je totiž signálem, že tělo bojuje proti infekci. Tímto způsobem tak sauna trénuje imunitní systém, který tak může být díky pravidelnému saunování efektivnější v boji proti nemocem.


Posílení duševního zdraví

Saunování nabízí unikátní způsob, jak posilovat jak tělesné, tak duševní zdraví. Teplé, tiché a uklidňující prostředí sauny efektivně snižuje hladinu stresu a úzkosti. Saunování také napomáhá k uvolnění endorfinů, přirozených "hormonů štěstí", což vede k okamžitému zlepšení nálady. Pravidelné saunování může být dokonce prospěšné pro ty, kteří se potýkají s úzkostí nebo dlouhodobě špatnou náladou.



Saunování je vynikající způsob, jak zlepšit jak fyzické, tak duševní zdraví. Je to jednoduchá, ale účinná aktivita, která může přinést významné výhody pro vaše zdraví a pohodu. Takže, pokud hledáte novoroční předsevzetí, které by skutečně mohlo mít pozitivní dopad na váš život, zvažte pravidelné saunování.

490 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page