top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Jak přežít Vánoce ve zdraví a bez kil navíc? Vsaďte na saunu


Vánoce jsou svátky klidu. Také vidíte rudě, když někdo kolem vás pronese toto moudro? Zažíváte na Vánoce spíš jeden velký maraton nákupů, úklidu a dohánění pracovních restů než idylku u vánočního stromku? A do toho vás vždycky skolí viróza? Co na to jít letos chytře a dobít baterky v sauně! Posílíte imunitu, odpočinete si a zbavíte se vánočních kil.


Sauna je známá svými blahodárnými účinky na zdraví. Pokud si do ní zajdete alespoň jednou týdně, odmění vás silnější imunitou. Vyhřátá sauna totiž podporuje tvorbu bílých krvinek, hlavního hrdiny našeho imunitního systému.

Pravidelnými návštěvami sauny pečujete také o své dýchací cesty. Ty se stanou odolnějšími vůči bakteriálním i virovým infekcím, takže sauna funguje jako skvělá prevence kašle, rýmy i chřipky. A to se v době, kdy ve vzduchu létá plno bacilů, celkem hodí.



Saunování výrazně přispívá k psychické pohodě a odolnosti vůči stresu. Můžou za to endorfiny neboli hormony štěstí, které naše tělo v reakci na horko uvolňuje. Díky sauně tak získáte nadhled a nerozhodí vás ani pátý kousavý svetr, který najdete pod stromečkem.


K vaší dobré náladě jistě přispěje i to, že v sauně spolehlivě ztratíte nadbytečná kila, která se na vás nabalila na vánočních večírcích i při tajném ujídání cukroví. Pobyt v sauně totiž působí na vaše tělo tak, jako byste sportovali. Váš tep se zrychluje a s ním i metabolismus. Půlhodina v sauně vydá za tři kilometry běhu. A to vše bez námahy, stačí se pohodlně uvelebit.


„No jo“, říkáte si, „to je všechno hezké, ale když já strávím půlku Vánoc v obchoďácích a na saunování nemám čas“. Věděli jste, že sauny najdete i přímo v obchodních centrech? Třeba Saunový svět Saunia má pobočky v Praze, Brně, Ostravě i Liberci, takže si můžete z nákupů odskočit do sauny a udělat něco pro své zdraví.



79 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page