top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

K čemu je dobrá saunovací čepice


Možná jste už v sauně potkali někoho, kdo měl na hlavě nasazenou čepici. A velmi pravděpodobně vás také napadlo, že je nesmyslné a zbytečné čepici v sauně používat. Opak je pravdou. Saunovací čepice totiž pomáhají k ochlazování těla a vy si tak budete moci požitek ze saunování užít o něco déle. Jak to funguje?


V sauně vydržíte déle

Jedním z hlavních argumentů pro používání saunovací čepice je její schopnost prodloužit dobu, kterou v sauně strávíte. Jak to funguje? Zatímco tělo se prohřívá postupně, hlava se zahřívá nejrychleji. V hlavě se totiž nachází termoregulační centrum, které nám signalizuje přehřátí našeho těla. Velmi často tak dochází k tomu, že ačkoli vaše tělo ještě prohřáté není, vaše hlava už vás posílá ze sauny ven. Saunovací čepice tak slouží jako perfektní pomocník při ochlazování hlavy a právě to vám umožní zůstat v sauně déle. Díky tomu bude mít vaše tělo delší čas na prohřátí svalů, kloubů i tkání, což má pozitivní vliv na krevní oběh a celkové zdraví.



Ochrana vlasů a pokožky hlavy

Vysoké teploty a suchý vzduch v sauně mohou vysušovat vlasy a způsobovat jejich křehkost a lámavost. Použitím saunovací čepice minimalizujete přímý kontakt s teplým vzduchem. Díky použití čepice tak udržujete vlasy zdravější. Kromě vlasů je vysokým teplotám vystavena i pokožka hlavy. Její přehřátí může vést k nepříjemnému podráždění a svědění.




Jakou saunovací čepici zvolit

Existuje hned několik materiálů, ze kterých se saunovací čepice vyrábí. Každý z nich má své vlastní výhody.

Čepice z bambusového vlákna mají hypoalergenní vlastnosti a skvělou prodyšnost.Bavlněné čepice nabízí vyšší absorbci potu a vlněné čepice poskytují vyšší tepelnou izolaci.



Pokud jste dosud s použitím saunovací čepice váhali, nebo jste dokonce netušili, že existuje, věříme, že už máte lepší představu o tom, proč je její použití skvělým nápadem.



856 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page