top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Celulitida a sauna: Nefunguje krém? Zkuste to jinak



Jak na celulitidu? Zjistěte, co je její příčinou


Spousta lidí si myslí, že celulitidu způsobuje pouze nadváha. Takhle jednoduché to ale není. Celulitida totiž trápí i velmi štíhlé ženy. Pokud si však tipujete, že na vině je celkově špatný životní styl, jste příčině vzniku pomerančové kůže na stopě. Vliv má totiž nejen špatný jídelníček a nedostatek pohybu, ale také kouření a pití alkoholu, neustálý stres doma i v práci nebo hormony v nerovnováze. Celulitida je vlastně takový zdvižený prst, kterým tělo volá po celkové změně režimu. Změna přitom nemusí být náhlá a skoková. V každém případě je ale třeba začít.



Začněte příjemně: Relax v sauně pomůže hned 3x


Když celulitidu způsobuje stres…


Stres je na první pohled neviditelný. Nepoukazují na něj ani obvazy, ani modřiny, a proto má mnoho lidí tendence ho podceňovat. Pokud kolem sebe nemáte prostředí, ve kterém můžete „vypnout“, začne se hlásit žaludek, žlučník, vysoký krevní tlak, srdeční onemocnění, slabá imunita nebo právě celulitida. Sauna je ideálním místem, kam stres nemůže. Naordinujte si klidný večer alespoň jednou týdně a sledujte, jak vám relax v příjemném prostředí prospívá.


Kromě celulitidy sauna zabírá i na spoustu dalších problémů. Přečtěte si 7 zdravotních výhod sauny, o kterých jste možná nevěděli.

Sauna je nejúčinnější způsob, jak detoxikovat organismus.

Sauna patří mezi nejúčinnější metody detoxikace organismu.


Na detoxikaci v sauně se budete těšit


Na vzhledu a zdraví kůže se podepisuje také čistota prostředí, ve kterém žijeme. Svůj díl viny mají éčka v potravinách, toxiny v městském ovzduší, ale i alkohol a kouření cigaret. Takto zanešené tělo má daleko pomalejší metabolismus a hůře si poradí s onou tenkou tukovou vrstvou, kterou na povrchu kůže vidíme v podobě celulitidy. I tady pomůže sauna. Při vysokých teplotách se totiž v těle zvýší činnost žláz s vnitřní sekrecí a toxiny se vyplaví ven z těla společně s potem. Tělo, které nemusí zápolit s toxiny má lepší metabolismus, spaluje rychleji, a tak se lépe vyrovná i s celulitidou.


Že je sauna skvělým pomocníkem k vnitřní očistě těla, vás přesvědčí také článek Účinná detoxikace organismu? V sauně je to hračka


Sauna celulitidu porazí i díky masážím


Pokud vyrazíte do sauny právě s cílem zbavit se celulitidy, je pro vás nejvhodnější pára a suchá (například finská) sauna. Díky prohřátí a následnému zchlazení dojde k prokrvení pokožky i podkoží. Díky saunování se zrychlí metabolismus podkožní tkáně a pobyt v teple zlepší proudění lymfy. I tento proces napomáhá zbavit se pomerančové kůže.


Zvýšit účinky tepla můžete také pomocí lehké masáže saunovacím kartáčem. Taková masáž dobře funguje nejen na celulitidu, ale také na jizvičky a strie. Podmínkou je používat vždy svůj vlastní kartáč a nikomu dalšímu jej nepůjčovat. Pozor, pokud vás však trápí některé z kožních onemocnění, použití kartáče raději vynechte. Víte, k čemu ještě slouží kartáč a další saunovací doplňky jako je žínka nebo čepice?


Věděli jste, že…

už po 30 minutách ve finské sauně tělo vyloučí tolik odpadních látek, kolik ledviny zpracují za celý jeden den? Pozor, pobyt v saunovací kabině si rozdělte do několika kratších cyklů po 5–15 minutách.


TIP: Ošetřujete svou kůži krémem proti celulitidě? Pro zvýšení jeho účinku krém nanášejte na čistou pokožku po posledním saunování. Právě tehdy, kdy pokožka nejlépe přijímá účinné látky.


Jídelníček a pohyb. Základ, bez kterého celulitida jen tak nezmizí


Pokud to myslíte s krásnou pokožkou vážně, je třeba se kriticky podívat na celý svůj životní styl. Přidejte k relaxaci v sauně ještě sport, který vás bude bavit. Odborníci doporučují plavání, jízdu na kole, bruslení a rychlou chůzi. Stačí i drobnosti jako dát přednost schodům před výtahem nebo vystoupit o dvě zastávky dříve a zbytek dojít pěšky.


Společně s pohybem je klíčem k úspěchu také zdravá strava. To platí obzvlášť pro ty, které kromě celulitidy trápí i nějaké to kilo navíc. K tomu patří i upravený pitný režim. Nejlepší je neperlivá voda a neslazený bylinný nebo zelený čaj. Tyhle nápoje si s sebou nezapomeňte vzít ani do sauny. Po každém saunovacím cyklu je totiž třeba dát si pauzu a doplnit tekutiny.


Zdroje:


Everything you need to know about cellulite | www.medicalnewstoday.com [online]. Copyright © 2005-2017 [cit. 14.12.2017]. Dostupné z: https://www.medicalnewstoday.com/articles/149465.php


Is Swimming Good for cellulite | www.livestrong.com [online]. Copyright © 2017 [cit. 14.12.2017]. Dostupné z: https://www.livestrong.com/article/297524-is-swimming-good-for-cellulite/


378 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page