top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Alkohol v sauně? Vždy jen s mírou


Moderní saunové světy věnují hodně pozornosti bezpečnostním opatřením na pobočkách, aby si všichni zákazníci mohli užít nerušenou relaxaci bez nepříjemností či rizik úrazu.


Chovat se ohleduplně a s rozmyslem by však měli i samotní návštěvníci sauny. Dopřát si při saunování osvěžující skleničku prosecca, vinného střiku nebo vychlazené pivo pro naladění dobré nálady, je zcela v pořádku. Vyhněte se ale pití tvrdého alkoholu. V sauně je to velmi škodlivé hned z několika důvodů.


Nebezpečí úrazu


Hlavním důvodem, proč byste se měli vyvarovat saunování pod vlivem je fakt, že by to pro vás mohlo být zdravotně velmi nebezpečné.


Krevní tlak je při nadměrném zahřívání nízký. Pod vlivem velkého množství alkoholu ale může klesnout ještě více, což způsobuje motání hlavy, závratě a nepříjemnou bolest hlavy. Z těchto příčin by mohl návštěvník usnout či omdlít, což by mělo za následky úpal, pohmoždění hlavy nebo dehydrataci.


Opilí lidé mají také často tendence nerespektovat své okolí. Baví se a smějí nahlas a ruší tím klid ostatním návštěvníkům, kteří si přišli odpočinout a nabrat novou sílu.



A co kocovina?


Sauna není ani dobrým lékem kocoviny. Ač by se to tak mohlo zdát, tak skutečné množství alkoholu, které ztrácíte pocením, je opravdu zanedbatelné. Navíc vám za těchto okolností může pobyt v tak horkém prostředí způsobit i lehkou srdeční arytmii, což pro ty, kteří s tím mají chronický problém, může být fatální a vést až k infarktu nebo mrtvici.


Saunování je především příjemnou relaxační aktivitou, při které je možné si s přáteli přiťuknout svým oblíbeným nízkoprocentním alkoholem. Nicméně riskovat své cenné zdraví pro pár loků „něčeho tvrdšího“, je opravdu zbytečné a ve většině saun dokonce zakázané.


384 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page