top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Není sauna, jako sauna

Aktualizováno: 25. 9. 2023


Vstupte s námi do světa saunování a objevte širokou paletu benefitů, kterou saunování nabízí. V tomto článku prozkoumáme vlastnosti jednotlivých typů saun a odhalíme, jakým způsobem mohou pozitivně ovlivňovat naše zdraví a psychickou pohodu.



Finská sauna

Finská sauna je bezpochyby jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších typů saun. Jde o prostor obložený dřevem, kde se teplota pohybuje od 80 do 100 °C a vlhkost vzduchu bývá mezi 10 a 20 %. Hlavním zdrojem tepla jsou kamna s lávovými kameny, která se polévají vodou. Finská sauna je perfektním místem pro odpočinek. Saunování v tomto typu sauny také odplavuje toxiny z těla, prokrvuje končetiny a kůži a posiluje imunitní systém. Velmi účinná je také v boji proti alergiím.


Parní sauna

Teplota v parní sauně se pohybuje jen kolem 45 °C, jde tedy o výrazně nižší teplotu než třeba v případě finské sauny. Výrazný rozdíl spočívá ve vysoké vlhkosti vzduchu, která dosahuje téměř 100 %. Jednou z hlavních výhod parní sauny je její pozitivní vliv na dýchání. Vlhký vzduch v kombinaci s teplem pomáhá uvolňovat hleny a usnadňuje odkašlávání. Tím se stává parní sauna vhodnou volbou pro osoby trpící respiračními problémy, jako je astma, nebo chronický kašel. Parní sauna také prospívá lidem s revmatoidní artritidou. Teplý a vlhký vzduch pomáhá uvolňovat svaly a klouby, zmírňuje ztuhlost a zlepšuje pohyblivost. Je také skvělou volbou, pokud trpíte migrénami.





Suchá sauna

Suchá sauna je obložena dřevem a je vyhřívána elektrickými, nebo klasickými kamny, která se nepolévají. Teplota v suché sauně se pohybuje kolem 90 °C a vlhkost vzduchu se pohybuje mezi 10 a 15 %. Pobyt v suché sauně rozšiřuje cévy, což zvyšuje prokrvení svalů a kůže.


Tropická sauna

Tropická sauna vytváří prostředí podobné tropickým oblastem s vysokou vlhkostí vzduchu a příjemně teplým klimatem. Teplota se v tomto typu sauny pohybuje mezi 50 až 60 °C. Je tak ideální pro ty, kteří preferují nižší teploty, ale stále chtějí pocítit blahodárné účinky saunování. Tropická sauna je tak ideální volbou pro astmatiky a osoby s dýchacími potížemi, nebo vysokým tlakem.


Infrasauna

Infrasauna využívá k vyhřátí prostoru speciální infrazářiče. Tato technologie umožňuje příjemné saunování při nižších teplotách, které se obvykle pohybují mezi 45 až 60 °C. Jednou z klíčových výhod infrasauny je schopnost pronikání infračerveného světla do hloubky tkání. To zlepšuje prokrvení kůže a stimuluje produkci kolagenu. To přispívá k lepšímu vzhledu pokožky, zvyšuje její elasticitu a zdraví.


Ať už si vyberete jakoukoli z uvedených typů saun, vždy uděláte něco pozitivního pro vaše zdraví a psychickou pohodu.



533 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page