top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Jarní detox těla i mysli


Přicházejí příjemnější teploty, začínají kvést první květiny, pomalu se prodlužují dny. Jaro klepe na dveře. Než začnete přemýšlet nad jarním úklidem, co kdybyste se letos zaměřili spíš na jarní detox svého těla?


Jaro je obdobím znovuzrození přírody a nových začátků, takže je to ideální čas na to znovu získat fyzickou i mentální energii, dostat se do formy a možná i shodit pár nahromaděných kil ze zimních měsíců.


Ve zdravém těle zdravý duch


Teplejší počasí je po táhlých mrazech příjemnou změnou. Motivuje nás trávit více času venku sportem a procházením s přáteli. Pokud ale zrovna prší, je možné tyto aktivity nahradit alespoň cvičením doma nebo v posilovně, protože jakýkoliv pohyb je pro naše tělo i mentální zdraví velmi důležitý.


Další věc, co při zmínce o detoxu napadne snad každého, je změna jídelníčku. Během zimy spotřebovává naše tělo více energie, abychom se byli schopni pořádně zahřát. Protože víc vydává, tak samozřejmě potřebuje i více přijímat. Na jaře už se ale situace díky teplejšímu počasí mění a strava by měla být odlehčenější. Je důležité vyřadit smažené jídlo a přebytečné cukry a opět do sebe dostat skrze ovoce a zeleninu více vitamínů, živin a minerálů.



Vypoťte to


Dalším pomocníkem pro co nejefektivnější jarní očistu je pravidelné navštěvování sauny. Existuje mnoho typů, z kterých můžete vybírat. Některým sedne více posezení v horké páře a jiným zase pocení v ohřívárně při inhalování bylinných esencí, které pomáhají ke zmírnění stresu nebo relax v jemné solné sauně s nižšími teplotami.


To, co všechny druhy saun spojuje, jsou blahodárné účinky, které na své návštěvníky mají. Teplo a jím vyvolané nadměrné pocení vyplavuje z těla nadměrné toxiny, rozšiřuje cévy a tím podporuje lepší krevní koloběh. Také uvolňuje a regeneruje napjaté svaly po sportovním výkonu.


Nejen při sportu a saunování je potřeba také doplňovat hodně tekutin. Nejlepší variantou je čistá voda z kohoutku nebo bylinné čaje např. z pampelišky, kopřivy nebo ostropestřce.


768 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page