top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Odpočinek 5x jinak aneb Ta pravá relaxace v Praze


Způsobů, jak si odpočinout od každodenního shonu je mnoho, vybrali jsme proto pro vás 5 nejatraktivnějších. Vy si tak můžete snáze vybrat, jaká relaxace v Praze je pro vás tou pravou…

1. Jóga

Zapomeňte na stereotypní představu o tom, že jóga je jen pro lidi s alternativním stylem života v batikovaných tričkách. Jóga je pro všechny a existuje nespočet stylů. Pro relaxaci po práci nebo jako pomoc pro zdolávání stresu je praktikování jógy výborným pomocníkem. Uvolňuje totiž svalové napětí a díky dechovým cvičením také mysl, pomáhá odplavit nahromaděné toxiny, stres a negativní emoce.

Za účelem relaxace a uvolnění je z jógových stylů nejvhodnější jin jóga, zaměřená na uvolňování kloubů, fascií a pojivových tkání, na rozdíl od silových stylů jako power jóga. Asi nejoblíbenějším typem je pak hatha jóga, která nejlépe snoubí dechová cvičení a plynutí pozic v různých sekvencích. Velmi pak záleží na osobnosti lektora. Za nás nejvstřícnější prostředí poskytuje studio Bindu na Smíchově, Grain Space na Výtoni nebo Yoga and Art na Břevnově.


2. Kosmetika

V dnešní době už péče o pleť není jen výsadou žen. Zkrášlování propadli i muži. Nechte se hýčkat, zatímco si dopřáváte čas sami pro sebe a ve výsledku i pečujete o svou pleť. Pro správné ošetření pleti je důležitá zkušenost kosmetičky a kvalita používaných produktů.  Kosmetických center je Praze nepřeberné množství. Mezi nejlepší se řadí salony kosmetické značky Yves Rocher, nebo v Solárních studiích H&H. V salonech H&H si navíc můžete dopřát relaxační masáže nebo infrasaunu.

3. Masáže

Nejen sportovci ocení kvalitní masáž. Obecně je masírování spojené s relaxací a uvolněním. Jedná se o formu terapie známé z nejstarších dochovaných lékařských rukopisů. Aplikováním tlaku na svaly a tkáně lze zmírňovat bolesti, uvolňovat stres, a dokonce léčit zranění. Jednotlivé druhy masáží vychází z různých kulturních základů a vzájemně se prolínají. Opět záleží na osobě, v tomto případě masérovi, která masáž provádí. Každý masér má svůj osobitý styl a zná různé techniky, které je schopen kombinovat. K relaxaci po práci jsou vhodné různé aroma masáže nebo prohřívací masáž s lávovými kameny. Ženy ocení masáže a zábaly proti celulitidě, případně pěstící masáže s vzácnými oleji. Relax po sportu poskytnou masáže s horkými oleji nebo bylinné zábaly. Na masáž můžete zajít i do saunového světa Saunia v rámci vybraných saunových ceremoniálů.

4. Saunování

Komplexní relaxaci nabízí také saunové světy. Ať už si zvolíte klasickou finskou saunu, solnou saunu, parní lázeň, saunu s parním rázem nebo třeba tropickou saunu, vězte, že profesionální saunéři se o váš komfort postarají. Saunování má navíc velké množství léčebných účinků. Snižuje rizika srdečních chorob, uvolňuje ucpané nosní dutiny a posiluje imunitu.

V zimě, kdy jsou krátké dny a nejvíce nám chybí teplo, navíc pozitivně ovlivňuje psychiku a přispívá tím k relaxaci a snazšímu zdolávání stresu. Skvěle dostupné je například saunové centrum v Galerii Butovice, kam trvá cesta z centra jen 12 minut. Výhodou navíc je, že s sebou nemusíte nosit vůbec nic, a proto se můžete pro saunu rozhodnout kdykoliv.

5. Aromaterapie

Dělají vám dobře vůně bylin a koření? Zkuste aromaterapii! Jedná se o druh alternativní medicíny, která využívá éterických olejů a vonných silic za účelem uvolnění mysli, zlepšení nálady i uzdravování. Nejúčinnějšími variantami jsou aromamasáže nebo aromatické inhalace. V moderně vybavených saunových centrech mají speciální herbal sauny, kde je nižší teplota (40–50 °C), která vám umožní v sauně zůstat déle a nechat tak působit vonné esence. V rámci procedury v herbal sauně zároveň můžete nanést saunovou kosmetiku – různé bylinné masky, medové krémy nebo peelingové soli, které jsou v saunových centrech k dostání v nepřeberné škále. Zastavte se v každodenním shonu a věnujte chvilku sami sobě. Relaxace vám umožní uvolnit se, odpočinout si a vyplavit stres, který si v sobě denně hromadíme. Přestaňte na okamžik spěchat a užívejte si pocity klidu, relaxace a znovunabytí čerstvou energií. I v hlavním městě máte spoustu možností, tak jich využijte.



238 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page