top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

Hvězdný tým: Pohár z mistrovství v saunování putuje do Saunie



Lucie Dvořáková s partnerem zabodovali během mistrovství v saunování svým vystoupením Bonnie and Clyde. Předvedli příběh známé dvojice gangsterů od momentu, kdy se potkají v bance, až do okamžiku jejich společného skonu. „Lucka s partnerem byli velmi dobře sehraní v mávání a to je při teamové soutěži klíčové. Originální prvek je jistě Lucčina pěvecká část. Ceremoniál má vše – vtip, akci, lásku. Nudit se rozhodně nebudete,“ uvádí saunér Saunie Jan Kovárník.


Mistrovství v saunování 2.0!


Díky vítězství v týmové soutěži se dvojice kvalifikovala na světový šampionát Aufguss-WM, na který se vypraví v září do Holandska. Zahanbit se nenechali ani Ondra Králíček a Petr Staněk, kteří postupovali ze semifinále s nejvyšším počtem hlasů a nakonec skončili se svou Star Wars Sauna one story v týmové soutěži na skvělém třetím místě.


„Téma jejich ceremoniálu je Star Wars. Temný lord Dark Saunius ohrožuje jednu z planet Federace. Nedodržuje hygienu a svým potem taví jádro, které planetu pohání. Dva mladí rytíři Jedi se vydají na záchranou misi a za pomoci pár nezbytností se pokusí planetu zachránit,“ popisuje příběh ceremoniálu Jan Kovárník.



Zajímavostí je, že Petr se účastnil SaunaFestu poprvé a hned získal medaili, což je velký úspěch. Oběma týmům moc gratulujeme!


Jak se stát profesionálním saunérem? Víme, jak vypadá výběrové řízení!

SaunaFest je jednou z největších saunových akcí v Evropě a láká fanoušky saunování na bohatý program saunových ceremoniálů, soutěžní vystoupení, speciální saunové ceremoniály nebo saunové procedury. V roce 2017 nabídl SaunaFest během tří dnů zhruba 80 ceremoniálů špičkových saunérů. Ti se předvedli jak odborné porotě, tak široké veřejnosti, které je akce určena především.


Hlavním programem SaunaFestu jsou právě soutěže Grand Prix Czech Republic a Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. V obou soutěžích předváděli saunéři zážitkový saunový ceremoniál. Jde prakticky o deseti až patnáctiminutové divadlo v sauně, příběh doprovázený hudbou a světelnými efekty, při němž saunér nakape 100% éterický olej na ledovou kouli a po lehkém zchlazení kamenů na ně ledovou kouli pokládá. Naběračkou ji rozbije a následně rozhání horký vzduch pomocí ručníků po sauně.


„Smyslem SaunaFestu není jen samotná soutěž. Chceme návštěvníky upozornit na důležitost pravidelného saunování, které má příznivý dopad na zdravý životní styl,“ říká Saunový mág Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů, odborník na zážitkové saunování a ředitel produkční společnosti RAIN.cz, která zajišťuje organizaci akce. Kvalifikaci na světové saunové mistrovství Aufguss WM zaštiťovala Česká asociace saunérů.


Zaujaly vás saunové ceremoniály? Jak probíhá saunový ceremonál se dozvíte v naší reportáži.



660 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page