top of page
  • Obrázek autoraSAUNIA MARKETING

4 důvody, proč si zamilovat letní saunování



Saunujete se pravidelně od podzimu do jara, ale s příchodem horkých letních dnů jste vyhlásili saunové prázdniny? Zkuste své rozhodnutí přehodnotit, protože letní saunování přináší řadu výhod, o které by byla škoda se připravit.



1. Skvělý spojenec v boji proti letním vedrům


Vysoké letní teploty svádí spíš k vodě než do sauny. Naše tělo volá po ochlazení, takže představa rozpálené sauny nepůsobí zrovna lákavě. Pokud však chcete tělu pomoci, aby lépe snášelo letní vedra, saunování je správná volba.


Pravidelná návštěva sauny vás odmění výkonnější termoregulací, zmírňuje pocení a dodává energii, malátnost z horka tak na vás bude krátká. Saunování pomáhá zvládat teplotní šoky, kterým je tělo vystavené při přechodech mezi klimatizovanými místnostmi a rozžhavenými ulicemi.


2. Vytrvalost se vyplácí


Konzumace ledové zmrzliny, koupání ve studené vodě, časté cestování, klimatizace i vysoké teploty. To všechno v létě spolehlivě prověří náš imunitní systém. Pravidelné saunové seance přitom posilují obranyschopnost těla bez ohledu na roční období, takže je dobré vytrvat a nepřerušovat to, na čem jsme poctivě pracovali celou zimu.


Nezanevřete-li v létě na saunu, vyhnou se vám letní virózy i infekce dýchacích cest. Zároveň si připravíte imunitní systém na hlavní sezónu virů a bakterií, která pravidelně propuká na podzim.


3. Svaly jako nové


Léto je ideální období pro sportovní aktivity. Kolo, turistika, plavání i běh příjemně unaví naše svaly. Jako odměnu jim můžete dopřát saunu, která působí blahodárně na namožené svaly i klouby. Bonusem vám bude to, že váš příští sportovní výkon bude zase o něco lepší, protože zajdete-li do sauny alespoň jednou (lépe však dvakrát) týdně, budete už za měsíc až o třetinu výkonnější.


4. Krásnější do plavek


Léto s sebou přináší minimalismus v oblékání a maximum odhalené kůže. A tak s příchodem teplých dnů začínají i zapřísáhlí odpůrci diet a cvičení hledat cesty, jak si v plavkách netrhnout ostudu.


Chcete-li plavkovou sezónu zahájit o pár kil lehčí, sauna vám k tomu výrazně pomůže. Při půlhodině saunování spálíte totiž stejně energie jako při hodině běhání. A pokud zařadíte do saunování i pravidelný peeling, blýsknete se na pláži nejen štíhlým tělem, ale i zdravou a hebkou pokožkou bez celulitidy.


157 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page