SAUNIA MARKETING

12. pro 20162 min

7 nejúžasnějších saun na světě

Nejúžasnější sauny na světě

Na světě jsou na různých místech postaveny designové a architektonické sauny, které když člověk vidí na fotce, tak má chuť si saunu okamžitě vyzkoušet. Pojďte se s námi podívat na ty nejúžasnější sauny na světě.

Plovoucí sauna. Rosendal, Norsko

Rosendal symbolizuje úchvatné spojení člověka s přírodou. Zdroj: http://floatingsauna.blogspot.cz/

Tato zajímavá sauna byla postavena v roce 2002 jako dárek obyvatelům vesničky Rosendal a symbolizuje úchvatné spojení člověka s přírodou a oceánem. Do sauny můžete buď připlavat, nebo připlout na člunu. Sauna se hýbe a houpe podle vln moře a člověk uvnitř zažívá pocity jako v matčině lůně před narozením.

Lanovková sauna. Lainiotie, Finsko

Ve Finsku najdete také saunu, která vás proveze ve velké výšce. Zdroj: www.uniqhotels.com/snow-village

Tato kabinková sauna nabízí kombinaci krásného výhledu na finskou přírodu přímo z kabiny lanovky a zároveň možnost relaxace. Je to jediná sauna tohoto druhu na světě. Kabina je ve výšce 20 metrů a cesta na vrchol trvá 15 minut. Sauna je pro 4 lidi a na vrcholu kopce, který je součástí sportovního střediska, se můžete osprchovat, nebo také vyválet přímo ve sněhu jako správný Fin, což někteří skutečně dělají.

Cadyville Sauna. New York, USA

Jedna ze stěn této unikátní sauny je tvořena skálou. Zdroj: http://www.danhiselarchitect.com/cadyville-sauna/

Cadyville sauna byla postavena u řeky Saranac v New Yorku. Její stěna je pokryta zrcadly a stojí hned vedle skály, přičemž jednu stěnu sauny tvoří skalní masiv.

Den Bosch, Holandsko

Stěny sauny v Den Bosh jsou vyrobeny z himalájské soli. Zdroj: http://inktank.fi/cool-weird-and-wonderful-saunas-2/

Nádhernou saunu mají ve městě Den Bosch. Její stěny jsou vyrobené z himalájské soli, která má mnoho zdravotních pozitiv včetně regulace tělesného cukru.

Další zajímavé designové a architektonické sauny

Laponsko, Finsko – tato sauna je umístěna v hotelu vyrobeném ze sněhu. Laponsko leží za polárním kruhem a v jedné jeho části, patřící Finsku stojí Arctic Snow hotel, ve kterém je vše, kromě dřevěných laviček v sauně, vyrobené pouze ze sněhu.

Leogang, Rakousko – jedná se o jedinou saunu svého druhu v Rakousku. Panoramatická sauna nabízející krásný pohled na Alpy. Sauna má futuristický vesmírný design a návštěvníci během saunování mohou střídat horké a studené místnosti.

Milán, Itálie – italští designéři chtěli dokázat, že i veřejná doprava může být místem relaxace, a tak vytvořili první tramvajovou saunu. Je vyrobena ze skutečného tramvajového vozu a je umístěna uprostřed lázeňského komplexu.

Pojďte se s námi podívat také za polární kruh, kde na vás čeká největší sauna na světě!

#designovésauny #nejúžasnějšísaunysvěta #Zajímavésauny

7190
1