SAUNIA MARKETING

6. pro 20162 min

5 důvodů, proč sauna v zimě prospívá zdraví

Pozitivní vliv saunování na zdraví

Pokud vám rýma a kašel v zimním období komplikují život, vyzkoušejte saunu. Ve chvíli, kdy je vaše tělo vystaveno vysoké teplotě (v sauně je to až 90 °C), rychle produkuje bílé krvinky, které poté bojují s viry a infekcí při nachlazení. Je to jako přirozená obranná reakce těla zvýšenou teplotou. Sauna v zimě je proto balzámem na tělo často zkoušené různými nemocemi.

Zdravotní účinky saunování v zimě jsou evidentní a zde jsou některé důvody, proč tomu tak je:

  1. Sauna uvolňuje ucpané nosní dutiny vzniklé nachlazením. Uvolnění dutin bude ještě rychlejší, pokud do vody, kterou poléváte saunové kameny, přidáte eukalyptový olej. Vzniklá pára z těchto kamenů působí blahodárně na ucpaný nos.
     

  2. TIP pro ženy: pokud máte pocit, že i přes pravidelnou péči a používání kvalitního krému je vaše pleť v zimě mdlá s šedivým nádechem, zdravý a krásný vzhled vám pomůže navrátit právě saunování v zimě. Během pocení tělo vyplavuje škodlivé látky (toxiny), takže se budete nejen cítit zdravěji, ale budete i zdravěji vypadat.
     

  3. Sauna se v zimě doporučuje jako prevence zejména nemocí horních cest dýchacích a posílení imunity. Střídání tepla a chladu, kterým organismus v sauně prochází, v něm startuje příjemné biologické pochody.
     

  4. Posílení sliznice. Sliznice v dýchacích cestách se opakovaným pobytem v sauně nebo páře posilují a jsou pružnější. Nevadí jim pak tolik střídání teplot a časté přechody ze zimy do vyhřátých místností a člověku se vyhýbá nachlazení.
     

  5. Saunování v zimě má blahodárný vliv na psychiku, která v chladných zimních měsících, kdy je i denní světlo kratší, bývá někdy narušena.
     

Sauna v zimě a ochlazení těla

Důležitou součástí saunování je ochlazení těla po dostatečném prohřátí.

Důležitou součástí saunování je ochlazení těla po dostatečném prohřátí. Společnost Saunia nabízí hned čtyři možnosti, jak se ochladit: klasický ochlazovací bazének, sprchu s vodním mlžením, ochlazovací vědra nebo ledovou studnu. Ta funguje tak, že si naberete do hrsti ledové krystalky, které si roztíráte po celém těle a zažíváte spojení účinku chladu a peelingu kůže.

Seznamte se blíže se 6 způsoby ochlazování v sauně.

Sauna v zimním období může být unikátním zážitkem.

Některé sauny jsou uzpůsobeny tak, že člověk vyjde ze sauny přímo ven na vzduch a tím se ochladí. Například největší sauna na světě, která se nachází na severu Norska u města Bodö, stojí přímo na pobřeží Norského moře. Po prohřátí se její návštěvníci ochlazují rovnou v moři, což přináší mnoha lidem větší požitek. Jelikož moře nezamrzá, tak i sauna v zimním období je zde unikátním zážitkem.

Relaxaci nabízí různá saunová centra, která využívají k saunování venkovní prostory. Nabízí možnost vyjít si během saunování na čerstvý vzduch, třeba na terasu. Neopakovatelné kouzlo mají i sauny v rámci horských wellness center, kdy je možné využít například saunový domek u jezera.

Saunování je pro naše tělo dobré v každém ročním období. Přečtěte si také 6 důvodů, proč chodit do sauny i v létě!

#saunavzimě #Saunovánívzimě #zimnísaunování

    4300
    1