SAUNIA MARKETING

13. úno 20232 min

Jak posílit imunitu?

Starat se o správný chod svého imunitního systému je nevyhnutelnou součástí spokojenějšího života. Je důležité se stravovat vyváženě, ve volném čase se hýbat a samozřejmě věnovat pozornost i svému duševnímu rozpoložení. I když se to na první pohled nemusí zdát, tak také saunování může pomoci ke zlepšení stavu psychické i fyzické pohody.

Sport a sauna ruku v ruce

Sauna samozřejmě nenahradí pravidelné cvičení, ale sportovcům, kteří ji navštěvují, přináší spoustu skvělých benefitů. První je důležité zmínit relax, protože je po výkonu potřeba dopřát pořádný odpočinek sobě i svému tělu.

Dále může saunování zvýšit srdeční vytrvalost tím, že časem sníží jeho klidovou frekvenci. Aktivní jedinci tedy jistě ocení, že pravidelným trávením času v sauně, se zlepší jejich vytrvalost a budou schopni se rychleji zotavit.

Při vysoké teplotě se také vyplavují endorfiny, hormony štěstí, které dodávají dobrou náladu, ale i ulevují od bolesti kloubů, svalů a zad.

Další účinky na zdraví

Stres je dalším faktorem, který přímo ovlivňuje zdraví. Dá se však různými způsoby redukovat. Jedním z nich je snižování pocitů úzkosti a hladiny stresového hormonu kortizolu pobytem v horku a pocením. Saunování je samo o sobě příjemný zážitek, takže nepříjemným pocitům může pomoci i přizvat příště přátele a užít si odpočinek společně.

Pravidelné saunování také zvyšuje počet bílých krvinek, které brání tělo proti virům a bakteriím. Uměle zvýšenou teplotou těla a následným pocením se také návštěvník sauny detoxikuje od nežádoucích látek. Je to velmi účinná metoda, jak se vyvarovat angíně, chřipce a nachlazení.

V sauně si přijde na své téměř každý a důvodů, proč ji navštívit, je mnoho. Je pomocníkem jak pro sportovce, kteří chtějí zlepšit kondici, tak pro každého, kdo chce začít cestu za pevnějším zdravím nebo si přeje jen odpočinout.

    3390
    5